Wie is Joke?

Foto Joke Fabriek NLP deelnemer

Kies Koers werkt sinds begin 2023 samen met Joke. Rennie en Joke ontwikkelen in samenwerking een 6-daagse training rondom Rouw en Verlies. Een thema dat aandacht verdient voor iedereen die een dierbare moet missen en daar ondersteuning bij kan gebruiken.

Joke: Mijn naam is Joke Fabriek-Nieswaag. Samen met mijn man woon ik in Dokkum en hebben we drie kinderen gekregen. We waren een gelukkig gezin, totdat we ontdekten dat mijn oudste dochter aan het eind van haar puberteit psychische problemen kreeg. Zij worstelde met het leven en heeft een einde aan haar leven gemaakt. Dit werd een kruispunt in mijn leven. Sindsdien bestaat mijn leven uit een tijd vóór en een tijd na haar overlijden.

Na het overlijden van mijn dochter hebben mijn man en ik deelgenomen aan een lotgenotengroep na zelfdoding. Het heeft voor mij helend en therapeutisch gewerkt door telkens weer mijn verhaal te vertellen en te luisteren naar anderen die ook een dierbare verloren hebben. Zo begon ik mijn persoonlijk rouwproces te integreren in mijn professionele leven. Ik ben post-hbo geschoold en parttime werkzaam als gezinsbehandelaar bij een grote jeugdhulpverlening. Zowel in mijn persoonlijk leven als in mijn werk kom ik rouw en verlies in alle facetten steeds weer tegen. Dat heeft er voor gezorgd dat ik de afgelopen jaren diverse cursussen heb gevolgd op het gebied van rouw en een opleiding heb gevolgd tot contextueel therapeut. Sinds januari 2021 ben ik geregistreerd als contextueel therapeut bij de VCW.

Verlies, afscheid nemen en opnieuw verbindingen leggen zijn thema’s die als een rode draad door mijn leven lopen en steeds terug blijven komen. Door mijn persoonlijke verlieservaring is het verlangen gegroeid om een praktijk op te zetten rondom rouw en verlies om anderen te helpen te leren leven met het verlies en hun leven weer op te pakken.

Andere teamleden

Afbeelding

Ymkje

Gecertificeerd trainer

Afbeelding

Rennie

Gecertificeerd Coach

Kieskoers NLP - Ellen Boswinkel

Ellen

Gast-trainer

Afbeelding

Johanna

Kantoormanager

Gecertificeerd opleidingsinstituut​